Wereldmarktleider in batterijen

Duracell is wereldmarktleider in de productie van batterijen. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar de jaren ’20, toen een wetenschapper en een fabrikant hun krachten bundelden en samen een eerste productie-unit starten, en een batterij lanceren onder de merknaam Mallory. De eerste alkaline batterijen werden door hen ontworpen, in opdracht van Kodak. Kort daarna volgden klanten als Agfa en Polaroid en ontstond de merknaam Duracell in 1965. Duracell groeide snel en sterk en nam zelfs deel aan de Apollo 11 missie, en plaatste de eerste batterij op de maan.

Zo groeit het merk stilaan maar zeker uit tot een iconisch merk – waar ook een iconische marketingstunt bij komt kijken. In 1973 ontwerpt het reclamebureau Dancer, Fitzgerald and Sample uit New York de tv-reclamespot met het trommelende konijntje en wordt de iconische Duracell Bunny geboren. Wie bij Retec op bezoek komt, kan trouwens een kleine verzameling Bunnies bekijken!

De geschiedenis van de Duracell Bunny

Intussen bleef Duracell timmeren aan de weg van succes. Het merk staat garant voor topkwaliteit en doet er alles aan de beste batterij op de markt te blijven. De Duralock- en Powercheck-technologie en de ver doorgedreven kwaliteitscontroles zijn daar goede voorbeelden van.

Duracell heeft wereldwijd meer dan 3300 medewerkers in dienst. Op 1 maart 2016 werd het bedrijf een permanent onderdeel van de Berkshire Hathaway groep. Het Benelux hoofdkantoor is in Amsterdam, en België staat garant voor de productie van de AA en AAA batterijen – dankzij het team van de fabriek in Aarschot.

Retec is al sinds meer dan 20 jaar verdeler van Duracell. In 2017 werden wij bevorderd tot prefered partner en exclusief distributeur voor België, en daar zijn we trots op!